Trustpilot: 4.4Ilmainen toimitus yli 59 € tilauksiin

Koti / Vinkit & neuvot / Suolavesiakvaarion käynnistäminen

Suolavesiakvaarion käynnistäminen

multi-coloredcoralsonablackbackground-close-up

Valmiilla suolavedellä ja elävillä bakteereilla.

Lisää hiekka Suosittelemme käyttämään elävää hiekkaa (vähintään 1 kg/10 litraa vettä). Hiekkaa on saatavana erikokoisina ja väreinä. HUOM! Hiekkaa ei saa huuhdella!

Täytä suolavedellä jopa puolet akvaariosta ja kaada vesi varovasti, jotta se ei sumene soran kanssa. Suosittelemme noin 60% kultivoitua vettä ja 40% makeaa vettä, joka on saatavana kaupasta. Suolapitoisuuden tulisi olla noin 1,025. Hieman alhaisempi suolapitoisuus toimii hyvin, jos sinulla on vain kaloja.

Elävä kivi asetetaan varovasti akvaarioon. Elävän kiven vesimäärän on oltava vähintään 10% kilogrammoina. 100 litraa = 10 kg kiveä. HUOM! Rakenna tukevasti, koska kalat kaivavat ja kivet voivat romahtaa.

Täytä vedellä aina ylös asti, käynnistä sitten pumppu ja sähkövastus. Skimmerin kanssa odotat. Lämpötilan tulisi olla 26-27 astetta. Jos vesi on sameaa, voit suodattaa hienoilla puuvillapallolla tai suodatintyynyllä. Jatka seuraavaa vaihetta vasta, kun vesi on hienoa ja kirkasta ja kun nitriittipitoisuus on nolla.

Eläinten lisääminen Nyt voit aloittaa muutaman kevyemmän eläimen, kuten damselleja, neitikaloja, klovneja ja erakoita.

Viikko 1; Valaistus noin 4h/päivä. Vaihda noin 10% vesimäärästä. Nyt voit aloittaa laittaa sisään esim. hiekkaa kääntävä meritähti, turboetanat ja hiekkaetanat. Tarkista, että vesiarvot ovat hyvät.

Nyt munanvalkuaista (virtsa) on alkanut tulla kaloista ja elävästä kivestä pintavedessä (vaahtokupissa oleva vaahto ei saa olla liian märkä, sitten tärkeät mineraalit häviävät).

Viikko 2; Valaistus noin 5h/päivä. Jos arvot ovat hyvät ja nitriittipitoisuus nolla, voit aloittaa laittamaa kaloja ja yksinkertaisempia koralleja. Vaihda noin 20% vesimäärästä, tulevaisuudessa noin 10% vedestä vaihdetaan kahden viikon välein. Lisää valaistusaikoja 1h päivässä ja viikossa.

Levät alkavat kasvaa viikkojen 3-6 välillä. Jos levien kasvu lisääntyy viikon 6 jälkeen, vähennä valaistusaikoja uudelleen 1h/päivä ja viikko, kunnes levät vähenevät. Lisää valotunteja uudestaan 1h/päivä ja viikko, kunnes saavutat 10h/päivä ilman levien kasvua.

Äskettäin aloitettu akvaario tai vain vaihtanut juuri paljon vettä?

Vältä kalojen laskemista upouuteen akvaarioon. Anna sen käydä muutaman päivän ajan pumpun ja sähkövastuksen ollessa kytkettynä. Lisää aina aloitusbakteerit ja vesivalmisteet uudessa alussa. Noudata pakkauksen annosteluohjeita. Muista myös aloittaa pienellä määrällä kaloja ensimmäisellä viikolla ja tarkistaa vesiarvot usein alussa.

On tärkeää pitää sama mielessä, kun teet suuren vedenvaihdon. Älä unohda, että aina kun vaihdat vettä, lisää vastaava määrä ainetta, muuten vesi menettää tärkeät aineosat.

Recommended products

Juwel Akvarium Primo

178,90 €

Kampanja
-10%

Juwel Rio LED Aquarium

485,10 €539,00 €

Samankaltaisia tuotteita

Katso kaikki tuotteet

ZOO.fi-perheenjäsenet saavat aina parhaat vinkit ja tarjoukset suoraan sähköpostiin!

Liity ZOO-perheeseen!

Mistä olet kiinnostunut?

Asiakaspalvelu

020 128 08 40 (Arkisin klo 10-11 ja 16-18)

 Y-tunnus: 3224864-1

asiakaspalvelu@zoo.fi

2024 © ZOO.fi

Valitse maa  

Finland - EUR