Trustpilot: 4.5Ilmainen toimitus yli 59 € tilauksiin

Koti / Vinkit & neuvot / Näin opetat koiran olemaan yksin kotona

Näin opetat koiran olemaan yksin kotona

adorablegoldenretrieverpuppyeatingfrombowlindoors

Koirat ovat laumaeläimiä ihan niin kuin me ihmisetkin, ja niille on luonnollista haluta olla oman perheensä kanssa. Tämä on tärkeää tietää, kun opetat koiraasi olemaan yksin. Sitä paitsi monet koirat eivät viihdy kotona pitkiä aikoja yksinään. 

Koiraa pitäisi ulkoiluttaa vähintään joka kuudes tunti päivänvalon aikaan ja se tarkoittaa sitä, että se ei saisi olla yksinään yhtään sen kauempaa. Koiranpentuja ja vanhempia koiria pitää käyttää ulkona huomattavasti useammin. Jos asut koiratarhan vieressä pitää sinun käyttää koiraasi ulkoilemassa myös muualla ainakin kerran päivässä. 

Sinulla on koiranomistajana vastuu siitä, että luot koiralle niin turvallisen ympäristön kuin suinkin mahdollista. Jos sinulla on koiranpentu, opeta sitä olemaan yksin vähän kerrallaan. Aloita sillä, että olet kotona, mutta toisessa huoneessa ja yksin lyhyitä hetkiä. Lisää aikaa hitaasti, mutta varmasti siinä tahdissa, että koira ei hermostu tai stressaannu. Jonkin ajan päästä voit vaihtaa toiseen huoneeseen menemisen siihen, että lähdet kotoa lyhyiksi tuokioiksi ja lisäät poissaoloaikaa vähän kerrallaan. 

Vinkki! Rajoita pinta-alaa, jossa koira voi kotona oleilla esimerkiksi kompostihäkillä. Se tekee koiran olosta turvallisemman ja kotona ei satu onnettomuuksia sillä aikaa, kun sinä et ole kotona.

Tuotteet, jotka voivat auttaa

Harjoituksen lisäksi voit täydentää yksinolon opettelemista joillakin feromonituotteilla, jotka lisäävät sekä sinun että koirasi turvallisuutta, kun se on yksin. Feromonit ovat luonnollisia turvallisuushormoneita, joita narttu välittää koiranpennuilleen. Niistä on olemassa myös synteettinen versio (Adaptil), joka helpottaa stressitilanteita ja yksinolon harjoittelua. 

Recommended products

Adaptil

Calm Home Diffuuseri

29,90 €

Kampanja
-15%

Flamingo

Basket Krems Round

18,62 €21,90 €

Samankaltaisia tuotteita

Katso kaikki tuotteet

ZOO.fi-perheenjäsenet saavat aina parhaat vinkit ja tarjoukset suoraan sähköpostiin!

Liity ZOO-perheeseen!

Mistä olet kiinnostunut?

Asiakaspalvelu

020 128 08 40 (Arkisin klo 10-11 ja 16-18)

 Y-tunnus: 3224864-1

asiakaspalvelu@zoo.fi

2024 © ZOO.fi

Valitse maa  

Finland - EUR