Trustpilot: 4.5Ilmainen toimitus yli 59 € tilauksiin

Koti / Vinkit & neuvot / Näin hoidat vanhempaa koiraasi

Näin hoidat vanhempaa koiraasi

youngwomanandbeautifulgermanshepherdmixdogpuppysitting

Koira lasketaan vanhemmaksi koiraksi tai senioriksi yleensä seitsemän vuoden iästä alkaen riippuen vähän rodusta ja koosta. Yleisiä ikäoireita koirilla ovat huonontunut kuulo ja näkö sekä vähentynyt energia. Mutta näistä huolimatta on paljon sellaisia asioita, joilla voit auttaa vanhenevaa koiraasi voimaan hyvin. 

Liikkuminen on edelleen tärkeää, ja sovita koiran aktiviteetit sen päivän kuntoon. Jos koira on pirteämpi jonain päivänä se jaksaa todennäköisesti vielä enemmän seuraavana päivänä ja päinvastoin. Sekä liikunta että erilainen aktivointi on tärkeää siksi, että ne estävät ikään liittyviä sairauksia kuten seniiliyttä. Seniilillä koiralla on huono reaktiokyky, se käyttäytyy eri tavalla ja siitä voi tulla sisäänpäinkääntynyt. 

Niinä päivinä, kun vanhenevalla koirallasi ei ole yhtä paljon energiaa kuin yleensä, voitte tehdä muita hauskoja asioita yhdessä. Ota koira mukaan automatkalle tai menkää vaikka puistoon kahville ja syömään eväitä. Uudet, erilaiset ympäristöt voivat olla ihan yhtä aktivoivia kuin pitkä metsäkävely. 

Melkein kaikilla vanhemmilla koirilla on hammasongelmia joko hammaskiven tai irtoavien hampaiden muodossa. Voit auttaa koiraasi säästymään turhilta kivuilta harjaamalla koiran hampaat koirille tehdyllä hammasharjalla ja koirille tarkoitetulla hammastahnalla päivittäin ja käydä näyttämässä hampaat eläinlääkärille kerran vuodessa. 

Lisää vinkkejä sinulle, jolla on vanheneva koira

  • Koiranruoan valitseminen on tärkeää vanhemmille koirille niin, että ne saavat niitä ravintoaineita ja vitamiineja, joita vanheneva koira tarvitsee. Tarvittaessa on olemassa erityisiä seniori- ja lääkeruokia, joita voi tarjota koiralle sen terveydestä riippuen.
  • Anna eläinlääkärin tutkia koirasi ja päättää, tarvitseeko se mahdollisesti jotakin lisäravintoa. 
  • Koiran kuono kuivuu vanhetessa ja siksi se ei enää haista erilaisia hajuja yhtä hyvin. Siksi vanhenevat koirat kärsivät joskus myös ruokahaluttomuudesta, kun ruoka ei enää houkuta vanhaan tapaan. Suosittelemme silloin ruokahalua lisääviä pulvereita, jotka sirotellaan koiran ruoan päälle niin, että se maistuu paremmalta. 
  • Vanhempien koirien voi olla vaikea hypätä sohvalle tai autoon. Meillä on sekä koiran rappusia että koiran ramppeja, jotka helpottavat kiipeämistä.
  • Jos vanhempi koirasi liukastuu helposti parketilla tai rappusissa niin voi olla hyvä idea hankkia liukuesteitä esimerkiksi sukkien tai muun vastaavan muodossa. 

Suositellut tuotteet

Katso kaikki

Boehringer

Viacutan Plus

37,99 €

ZOO-suosikit⭐
Kampanja
-15%

BiaBed

Biabädd Ortho - Hundbädd

105,32 €123,90 €

Samankaltaisia tuotteita

Katso kaikki tuotteet

ZOO.fi-perheenjäsenet saavat aina parhaat vinkit ja tarjoukset suoraan sähköpostiin!

Liity ZOO-perheeseen!

Mistä olet kiinnostunut?

Asiakaspalvelu

020 128 08 40 (Arkisin klo 10-11 ja 16-18)

 Y-tunnus: 3224864-1

asiakaspalvelu@zoo.fi

2024 © ZOO.fi

Valitse maa  

Finland - EUR