Trustpilot: 4.5Ilmainen toimitus yli 59 € tilauksiin

Koti / Vinkit & neuvot / Koirat / Lentäminen koiran kanssa

Lentäminen koiran kanssa

tr-fly-dog-v3

Vinkkejä koiran kanssa lentämiseen:

EU-määräysten mukaan koirien on oltava tunnistettavissa mikrosirulla tai selvästi luettavissa olevalla tatuoinnilla kuljetettaessa eläintä EU-maasta toiseen. Mikrosirua käytetään kaikissa maissa, kun taas tatuointia käytetään periaatteessa vain Ruotsissa.

Koiralla on myös oltava "eläinpassi", joka sisältää oikeat tiedot terveydentilasta. Passin myöntää eläinlääkäri. Eri maat vaativat erilaisia rokotuksia, tarkista eläinlääkäriltä hyvissä ajoin tarpeelliset rokotukset ja madotukset ennen matkaasi. Useat maat myös edellyttävät että koira madotetaan ja käsitellään punkkeja vastaan muutama päivä ennen suunniteltua paluumatkaa.

Lennettäessä koiran kanssa matkustamossa, tarvitset koirallesi hyvän laukun. Koiran käsimatkatavaralaukun on pääsääntöisesti sovittava edessä olevan istuimen alle ja sen on silti oltava niin suuri, että eläin voi vaivatta nousta seisomaan ja kääntyä ympäri. Tarkat mitat ja enimmäispainon saat ottamalla yhteyttä lentoyhtiöön.

Kaikki lentoyhtiöt edellyttävät, että laukku on suljettava, pakovarma ja vesitiivis ja hyvä ilmanvaihdoltaan, jotta eläin voi hengittää. Toisin sanoen kankaan on oltava lujaa tekoa, pohjan on kestettävä kosteutta ja vetoketjua ei saa avattua sisäpuolelta.

Koska eläinlaukku lasketaan yleensä käsimatkatavaraksi, voi olla hyvä valita laukku, jossa on ylimääräisiä taskuja, jotta sinulla on tilaa myös lompakollesi, passillesi jne.

Ainoa laukku, jonka kaikki lentoyhtiöt hyväksyvät, on "Sherpa Bag", jota on saatavana erikokoisina ja jota pidetään yhtenä parhaista lentolaukuista. Se on erittäin kestävä laukku, jonka on kehittänyt lentoemäntä ja laukku onkin suunniteltu erityisesti lentomatkoja varten.

"Lennettäessä koiran kanssa matkustamossa, tarvitset koirallesi hyvän laukun."

Valmistelut ja koira matkan aikana:

Varmista ennen matkaa, että koirasi tuntee hyvin kuljetuslaukkunsa/lentohäkkinsä, jotta koira tuntee, että häkki on sille tuttu ja turvallinen paikka. Jos tämä ei ole mahdollista, aseta ainakin koiraltasi tuoksuva tuttu viltti häkkiin. Käytä koirille tarkoitettuja feromoneja, esimerkiksi Adaptil tai Serene-um, jotta koirasi pysyisi rauhallisena matkan aikana.

Eläinlääkäri voi tarvittaessa määrätä rauhoittavia tabletteja. Meillä on myös käsikauppalääkkeitä, kuten Zylkéne, joilla on koiraasi rauhoittava vaikutus. Suosittelemme, että kokeilet näitä viikko ennen lähtöä varmistaaksesi, että koirasi reagoi tuotteeseen toivotulla tavalla. Jotkut koirat voivat saada pahoinvointia, toiset stressaantuvat, eikä ole hauskaa huomata sitä matkan aikana.

Jos eläin on tarkoitus kirjata sisään matkatavaratilaan, on sillä oltava mahdollisuus juoda ja syödä. Matkustettaessa matkustamossa tämä ei ole välttämätöntä, jos et ole pidemmällä matkalla.

Voit käyttää kuljetushäkissä myös virtsaa imevää alustaa, kuten ”Doggy Traineria”. Vaikka kuljetuslaukku olisikin vedenpitävä, on vahingon sattuessa mukana hyvä olla myös ylimääräinen alusta vaihtoa varten, sekä muovipussi, jonne likaantunut alusta laittaa lennon ajaksi.

Tärkeää ottaa huomioon ennen lentoa:

Eläimellä on oltava voimassa oleva EU:n eläinpassi ja eläimen on oltava sirutettu. Tarkista lentoyhtiöltä, mitä vaatimuksia heillä on käsimatkatavaralaukun koon ja enimmäispainon suhteen.

Valmistele kuljetuslaukku lisävarusteilla ja varmista, että lemmikkisi tuntee itsensä rauhalliseksi matkan aikana!

Vinkkejä koiranhäkeistä, joita Zoo.fi myy:

Nomad

Sherpa

Trixie

Recommended products

See all dogs products

MimSafe

Variogate Double - Adjustable gate

449,00 €

Supertarjous

Hill's Prescription Diet Dog

Metabolic + Mobility Chicken - Dry Dog Food

115,00 €

ZOO-suosikit⭐
Kampanja
-15%

BiaBed

Biabädd Original - Hundbädd Svart

89,17 €104,90 €

Samankaltaisia tuotteita

Katso kaikki tuotteet

Näin hoidat vanhempaa koiraasi

23 november 2022

ZOO.fi-perheenjäsenet saavat aina parhaat vinkit ja tarjoukset suoraan sähköpostiin!

Liity ZOO-perheeseen!

Mistä olet kiinnostunut?

Asiakaspalvelu

020 128 08 40 (Arkisin klo 10-11 ja 16-18)

 Y-tunnus: 3224864-1

asiakaspalvelu@zoo.fi

2024 © ZOO.fi

Valitse maa  

Finland - EUR