Trustpilot: 4.5Ilmainen toimitus yli 59 € tilauksiin

Koti / Vinkit & neuvot / Koiran turkinhoito-opas

Koiran turkinhoito-opas

cutelovelysmalldogwetinbathtub-youngwomanowner-2

On olemassa monenlaisia koiran turkkityyppejä. Tavallisimmat ovat lyhyt-, pitkä- ja karkeakarvaiset turkit. Riippumatta siitä onko koirallasi pitkä tai lyhyt turkki pitää turkista pitää huolta niin, että koirasi voi hyvin. 

Pitkäkarvainen ja/tai kihara turkki pitää pestä ja harjata useammin kuin lyhytkarvainen turkki, joka tarvitsee hieman vähemmän kylpyjä ja vähemmän trimmauksia (tai ei ollenkaan). 

Hanki ainakin hyvä koiran shampoo, koiran harja, koiran kampa, koiran karsta, sekä koiran kynsisakset niin olet valmiina.

Jos koirallasi on takkuinen turkki se voi vaikeuttaa koiran normaaleja liikkeitä ja aiheuttaa pahimmassa tapauksessa hiertymiä. Erityisen kivuliaita ne ovat silloin, kun takut ovat kainalossa, nivusissa tai tassujen ympärillä. 

Parhain tapa selvittää pitkäkarvaisen koiran takut on tehdä se kylvyssä ja hyvän koiran shampoon avulla. Suojaa turkkia kampauksen ja harjauksen aikana erityisellä harjasuihkeella, joka toimii myös kuivalle turkille. Luonnonharjoista tehty harja tai karsta on turkille ja iholle hellempi kuin kampa, ja ne eivät myöskään irrota karvaa turhaan. Tämän jälkeen voit varovasti kammata takut sormilla tai kammalla. Jos koirallasi on suuria takkuja on usein helpompaa ja kivuttomampaa leikata ne kokonaan pois. 

Takkujen saamisen riski on suurimmillaan syksyllä ja keväällä kun karvanlähtö on usein suurinta. 

Valitse oikea koiran harja, koiran karsta tai koiran kampa

Koiran harja, jossa on pehmeät harjat sopii erityisen hyvin koiranpennuille ja hieman herkemmille koirille. Suosittelemme kuitenkin pyöreämpää harjaa ja pyöristettyjä piikkejä koiralle, jolla on vähemmän takkuja. Metallipiikkiset harjat ovat hyviä vaikeiden takkujen selvittämisessä. Koira, jolla on lyhyempi turkki voi pitää eniten kumiharjasta, joka hieroo ihoa ja parantaa verenkiertoa. 

Koiran karstat ovat hyviä turkin selvittämisessä ja sen pehmentämisessä, mutta ne ovat hyviä myös lian ja hilseen poistamiseen. Niitä tarvitaan myös irtonaisen aluskarvan poistossa ja takkujen selvittämisessä. Koiran karstoja tehdään erilaisista materiaaleista, mutta useimmiten metallista tai muovista. 

Valitse koiran kampa koirasi turkin perusteella. Pitkä ja paksu turkki tarvitsee kampaa, jossa on vähemmän piikkejä harvassa. Koira, jolla on paksu, keskipituinen turkki – joko ilman aluskarvaa tai sen kanssa – tarvitsee kamman, jossa piikkejä on tiheässä. Tiheä ja suora turkki sekä vähän aluskarvaa on turkki, joka tarvitsee kamman, jossa piikkejä on paljon ja tiheässä. 

Kysy asiantuntevalta henkilökunnaltamme apua juuri oman koirasi turkinhoitoon.

Samankaltaisia tuotteita

Katso kaikki tuotteet

ZOO.fi-perheenjäsenet saavat aina parhaat vinkit ja tarjoukset suoraan sähköpostiin!

Liity ZOO-perheeseen!

Mistä olet kiinnostunut?

Asiakaspalvelu

020 128 08 40 (Arkisin klo 10-11 ja 16-18)

 Y-tunnus: 3224864-1

asiakaspalvelu@zoo.fi

2024 © ZOO.fi

Valitse maa  

Finland - EUR