Trustpilot: 4.5Ilmainen toimitus yli 59 € tilauksiin

Koti / Vinkit & neuvot / Koiran kanssa vaeltaminen

Opas: Koiran kanssa vaeltaminen

womanwithdogrelaxinginautumnlandscape

Luonnossa vaeltaminen yhdessä koirasi kanssa antaa sinulle unohtumattoman aktiviteetin, joka vahvistaa suhdettanne. Ennen matkaan lähtöä tarvitaan kuitenkin vähän valmisteluja. Riippuen koirasi iästä suosittelemme, että suunnittelet vaellusreittinne sen mukaan. 

Noin 5-15 kilometriä päivässä on sopiva matka, mutta jos koirasi on tottunut kävelemään kaupungissa, voi olla hyvä idea aloittaa lyhyemmillä matkoilla. Luonnossa vaeltaminen vaatii sekä sinulta että koiraltasi enemmän. 

Yöpyminen koiran kanssa

Koirat yöpyvät ilman ylimääräistä maksua autiotuvissa, mutta tarkista aina ennakkoon saako autiotupaan tuoda eläimiä. Muihin asumismuotoihin koira on usein tervetullut, kun siitä maksaa pienen maksun. Siksi onkin hyvä, jos teillä on mukananne vedenkestävä teltta niin voitte nukkua kaikkialla. Koirat pitävät yleensä teltassa nukkumisesta, koska siellä hyttyset eivät häiritse niitä ja ne voivat lämmitellä.

Vaatimus talutushihnasta

Älä unohda, että 1. maaliskuuta – 20. elokuuta koirien pitää olla talutushihnassa. Se tarkoittaa sitä, että koiran pitää totella niin kuin se olisi talutushihnassa, ei sitä, että sen automaattisesti pitäisi olla sitä fyysisesti. Kansallispuistoissa on usein talutushihnapakko pesivien lintujen suojelemiseksi sekä poikasten ja laiduntavien porojen suojaksi. Ota yhteyttä kansallispuistoon tai luonnonsuojelupuistoon, joissa ajattelit käydä niin saat selvää niiden säännöistä – joskus niissä on voimassa koirakieltokin.

Mitä koirasi tarvitsee mukaan?

Me täällä ZOO.fi -sivustolla suosittelemme, että otat koirasi pakkaukseen mukaan seuraavaa:

  • Koiran selkäreppu, anna koiran auttaa kantamalla kevyempää pakkausta, esimerkiksi omaa sadetakkiaan tai sen omaa ruokaa.
  • Koiran kengät tarvittaessa, tietyt maastot voivat vahingoittaa koiran tassuja. Erityisesti silloin, jos maasto on kovin kivistä, kuuraista, jäistä tai soraista. Koiran kengät auttavat suojaamaan tassuja, mutta muista totuttaa koira kenkien käyttöön ennen kuin lähdette vaellukselle.
  • Tassujen hoito, ota tavaksi pitää taukoja ja tarkista tassujen, kynsien ja anturoiden kunto. Tassurasva on hyvä anturoiden uudelleen kosteuttamiseen.
  • Koiran ruoka ja vesi, koirasi tarvitsee paljon vettä! Ota mielellään mukaasi samaa ruokaa, mitä koira syö kotona tai mihin se on tottunut. Älä unohda pakata mukaan erilaisia koiran herkkuja, joita koirasi voi saada palkinnoksi. 
  • Ensiapulaukku. Jos vaelluksella tapahtuu jotakin, tarvitset sidettä, haavanpesunestettä, muoviruiskua, punkkipihdit ja pinsetit. On tärkeää, että nämä ovat mukana, koska lähettyvillä ei useimmiten ole eläinlääkäriä. 

Recommended products

Se selar & tillbehör

Non-Stop Dogwear

Trekking Belt

69,97 €

Kampanja
-15%

Non-Stop Dogwear

Ly Sleeping Bag for Dog

108,72 €127,90 €

Samankaltaisia tuotteita

Katso kaikki tuotteet

ZOO.fi-perheenjäsenet saavat aina parhaat vinkit ja tarjoukset suoraan sähköpostiin!

Liity ZOO-perheeseen!

Mistä olet kiinnostunut?

Asiakaspalvelu

020 128 08 40 (Arkisin klo 10-11 ja 16-18)

 Y-tunnus: 3224864-1

asiakaspalvelu@zoo.fi

2024 © ZOO.fi

Valitse maa  

Finland - EUR