Trustpilot: 4.4Ilmainen toimitus yli 59 € tilauksiin

Koti / Vinkit & neuvot / Linnut / Hoito-ohjeet & ostoslista undulaati

Hoito-ohjeet & ostoslista undulaati

apairofcommonparakeetsiskissingonabranch

Sukupuolen ja määrän valitseminen

Undulaatti on yksi yleisimmistä häkkilinnuistamme, ja sen laaja suosio johtuu siitä, että se on sekä ystävällinen että helppohoitoinen lintu, jota on helppo kesyttää. Viihtyvä undulaatti on sosiaalinen ja puhelias. Undulaattien elinikä on noin 10 vuotta, mutta ne voivat ikääntyä huomattavasti enemmän.

Aikuinen undulaatti on noin 15-20 cm pitkä. Niitä on saatavana useina eri värivaihtoehtoina ja vihreän, keltaisen, sinisen, harmaan ja valkoisen yhdistelminä.

Undulaatti (Melopsittacus Undulatus) elää luonnossa suurina parvina Australian sisämaan ruohotasangoilla. Englantilaiset undulaatit jalostettiin 1900-luvulla näyttelyä varten. Ne ovat hieman rauhallisempia ja hieman suurempia kuin tavalliset undulaatit, ja niillä on korkeampi otsa.

Undulaatit tulisi pitää parvissa tai pareittain.

Urokset ovat hieman rauhallisempia kuin naaraat, kun taas naaraalla on elävämpi temperamentti, jonka monet pitävät viehättävänä. Ei ole väliä onko sinulla kaksi samaa tai vastakkaista sukupuolta olevaa lintua, ne tulevat yleensä hyvin toimeen.

Kun pääset kotiin

Jätä undulaatti yksin ensimmäisten vuorokauden ajaksi, jotta se saa mahdollisuuden tutustua uuteen kotiinsa. Pieni vinkki on lukea ääneen undulaattikirjasta häkin vieressä. Sitten opit undulaateista samalla kun se tottuu ääniisi ja läsnäoloosi.

Älä odota liian kauan aloittamaan undulaattien kesyttämistä. He oppivat nopeasti ja tuntevat olonsa turvalliseksi, jos he tutustuvat uuteen perheeseensä jo ensimmäisellä viikolla. Pidä toinen käsi häkissä totuttaaksesi undulaatit käteen ja käytä lempeitä liikkeitä. Kun lintu ei välitä, että kosket sisätiloihin, yritä sada se astumaan sormellesi.

Vapauta lintu vasta, kun se on kesy, ja vedä ikkunaverhot niin, että se ei lennä ikkunaan ja vahingoita itseään. Jos lintu ei tule luoksesi kun sen on mentävä häkkiin, tartu kiinni pyyhkeellä tai verkolla. Anna uudelle ystävällesi paljon huomiota ensimmäisten viikkojen aikana, ja sinulla on loistava suhde, joka kestää.

Recommended products

Ferplast Kuljetushäkki Rekord 2

56,90 €

Kampanja
-10%

Versele-Laga Classic Budgie (Undulaatti)

44,90 €49,90 €

Häkki & Kalusteet

Undulaateilla on suuri lentotarve, joten häkki ei voi koskaan olla liian suuri! Jotta lintu saisi hyvän elämän, suosittelemme, että valitset tilavan häkin tai lintutalon. Valitse myös suurempi häkki, jos sinulla on useita lintuja yhdessä. Häkin koko on oltava mielellään vähintään 0,31 m2 (70x45x60 cm).

Ristikkojen on oltava tiheät, jotta lintu ei pääse pakenemaan. Muista aina suojata undulaatit vedolta, kylmältä, suoralta auringonvalolta ja saalistajilta.

Häkin alaosassa käytetään hienorakeista hiekkaa tai luonnollista kuiviketta riippuen siitä, mitä haluat. Undulaatit tarvitsevat simpukankuoria ruoansulatusta varten, ja nämä ripotellaan hiekkaan tai tarjotaan erillisessä kulhossa. On myös hiekkaa, jossa on simpukankuoria.

Pohja on puhdistettava vähintään 1-2 kertaa viikossa häkissä olevien lintujen lukumäärästä riippuen. Poista tehokkallat puhdistusaineella häkin pohjan tahrat. Käytä vapaasti desinfiointiainetta aika ajoin bakteerien ja sienien poistamiseksi.

Istumakeppien on oltava eri paksuutta ja materiaalia, jotta jalat saisivat tasaisen kuormituksen. Tikkujen tulee olla tasaisesti häkissä oleva paikka, jossa lintu, jotta lintu voi helposti lentää niiden välillä. Heidän ei pitäisi istua niin, että ruoka/vesikulhoissa saattaa olla jätteitä.

Lelut ovat helppo tapa varmistaa, että linnulla on aina jotain tekemistä, ja valinnanvaraa on paljon! Vaihda vapaasti materiaaleja ja värejä. Nyrkkisääntö on, että jos voit rikkoa sen tai hemmotella sitä, se on hauskaa! Vaihda leluja usein linnun stimuloimiseksi.

Pidä kaksi ruokakulhoa, yksi pellettejä ja yksi siemeniä varten, jotta voit helposti heittää siementen kuoret. Aluksi sinun tulisi tarjota vettä vesikulhoon, mutta vesiannostelija on suositeltava, kun lintu on oppinut käyttämään sitä.

Tuoreita hedelmiä ja vihanneksia voidaan tarjota erillisessä kulhossa tai hedelmävartaassa. Hirssintähkät voidaan kiinnittää puristimella. Siellä on myös hauskoja aktivointileluja joihin piilottaa pähkinät, siemenet ja muut herkut.

Aseta mielellään UV-lamppu häkin yläpuolelle, se auttaa lintuasi pysymään terveenä ja muodostamaan omaa D-vitamiinia, mikä puolestaan auttaa kalsiumin imeytymistä ja auttaa pitämään linnun onnellisena ja terveellisenä.

Ruoka & Yleinen hoito

Undulaateilla pitäisi olla vapaa pääsy ruokaan, ja voit antaa sekä pellettejä että undulaatin siemenseosta. Kun undulaatit ovat nuoria tai sulkasadossa, voit hyvin sekoittaa munanrehua pellettien kanssa, se houkuttelee heitä myös oppimaan pitämään pelleteistä.

Makeisina voit tarjota siemenpuikkoja, hirssintähkiä ja hedelmäseoksia. Undulaatit pitävät myös tuoreesta ruohosta, jota voit kasvattaa siemenlaatikossa ja tarjota ympäri vuoden!

Muista, että undulaatin vatsa on herkkä stressille ja ympäristömuutoksille. Säilytä sama ruoka kuin mihin ne ovat tottuneet, älä muuta lajiketta. Odota vähintään 14 päivää vihreän ruoan antamiseen ja aloita varovasti yhdellä kerralla, vatsan on totuttava vähitellen. Hedelmiä ja vihanneksia voidaan sitten antaa säännöllisesti, mutta pieninä määrinä.

Vesi on vaihdettava päivittäin ja ruokakupit ja vesikulho/pullo on pestävä. Lisää vitamiineja säännöllisesti ja ripusta seepian suomu ja jodilla rikastettu kalkkikappale häkkiin.

Undulaatin nokka ja kynnet kasvavat koko ajan, joten on tärkeää, että sillä on leluja ja kalusteita kynsien teroitukseen Leikkaa kynnet, jos ne ovat liian pitkiä. Käytä pienille eläimille erityisiä pallopihtejä. Jos satut leikkaamaan ytimeen, on hyvä olla käsillä hemostaattisia aineita.

Undulaatilla on sulkasato pari kertaa vuodessa, mikä tarkoittaa, että se muuttaa koko höyhenpeitteen. Tänä aikana on tärkeää, että lintu saa enemmän vitamiineja. Jos lintu alkaa repiä höyheniä, se on merkki siitä, että sillä on hyvin tylsää, ja sitten sinun omistajana on tehtävä se jälleen onnelliseksi! Estääksesi sitä jatkamasta höyhenten repimistä, voit sumuttaa hieman hapansuihketta höyhenpuvulle.

Undulaatit haluavat uida, tarjoa sille lintukylpyä muutama tunti viikossa tai suihkuta sitä hienolla sumulla kukka-sumuttimesta.

Jos undulaatit sairastuvat

Yleisiä oireita ovat painonmuutokset, värjäytyneet/pureskellut höyhenet, tulpat sieraimissa, höyhenien punoitus tai menetys silmien ympärillä, epänormaalit ulosteet. Jos huomaat, että lintusi vaikuttaa sairaalta, ota välittömästi yhteyttä meihin neuvojen saamiseksi (ja tarvittaessa eläinlääkärin puoleen).

Tarjoa linnuille mielellään paikka istua hehkulampun alla osassa häkkiä. Tämä estää tauteja, ja voit nähdä, että lintu voi pahoin, jos se on lampun alla koko ajan.

Lisääntyminen ja sukupuolen määrittäminen

Undulaatit tulevat sukukypsäksi 3-4 kuukauden iässä. Munat munitaan noin joka toinen päivä, ja ne kuoriutuvat noin 18 päivän kuluttua. Poikaset pysyvät pesässä noin 4 viikon ikään saakka, ja sitten he tarvitsevat vanhempien hoitoa vielä noin 2 viikkoa ennen kuin he ovat valmiita muuttamaan.

Näet eron sukupuolten välillä, kun heistä on tullut sukukypsä, kun nokan yläpuolella olevan vahaiho muuttaa väriä. Uroksilla se on kirkkaan sininen ja naarailla ruskea.

Ostoslista

 • Tilava häkki - vähimmäiskoko 70x45x60 cm
 • Hiekka tai luonnollinen kuivike pohjamateriaalina
 • Simpukankuori
 • Kulho simpukoille (ei tarvita, jos pohjalla on hiekkaa)
 • Undulaattiseos Pelletit (sama lajike kuin undulaatit ovat tottuneet)
 • Pelletit
 • Munaruoka
 • Eri paksuisia ja materiaaleja istuinorret/istuinkepit
 • Erilaisia leluja
 • Kaksi ruokakulhoa
 • Vesikulho
 • Vesiautomaatti
 • Vitamiinilisät (neste tai jauhe)
 • Sulkasatovitamiinit
 • Seepiansuomu
 • Jodilla rikastettu kalkkikivi
 • Kylpyamme
 • Lapio, jolla puhdistaa häkki
 • Häkin pohjan pesuainetta
 • Häkkien ja kalusteiden desinfiointiaineet
 • Kynsisakset
 • Verenvuodon pysäyttävä aine
 • Hirssitähkät
 • Siementangot
 • Kuljetushäkki
 • Lämpölamppu
 • UV-lamppu
 • Kirjallisuutta undulaateista

Samankaltaisia tuotteita

Linnut

Hoito-ohjeet & ostoslista seeprapeippo

26 oktober 2022

ZOO.fi-perheenjäsenet saavat aina parhaat vinkit ja tarjoukset suoraan sähköpostiin!

Liity ZOO-perheeseen!

Mistä olet kiinnostunut?

Asiakaspalvelu

020 128 08 40 (Arkisin klo 10-11 ja 16-18)

 Y-tunnus: 3224864-1

asiakaspalvelu@zoo.fi

2024 © ZOO.fi

Valitse maa  

Finland - EUR