Trustpilot: 4.4Ilmainen toimitus yli 59 € tilauksiin

Koti / Vinkit & neuvot / Linnut / Hoito-ohjeet ostolista kanarialintu

Hoito-ohjeet ostolista kanarialintu

pairofyellowandorangecanarybirdsonrope

Sukupuolen ja määrän valitseminen

Kanarialinnut ovat erittäin mukavia ja mukavia häkkilintuja. Uros laulaa ja livertää kauniisti. Heidän elinikä on noin 10 vuotta, mutta voivat tulla paljon vanhemmiksi.

Aikuinen kanarialintu on noin 10-15 cm pitkä. Niitä on saatavana useina eri värivaihtoehtoina: keltainen, punainen, valkoinen, oranssi, ruskea, siniharmaa, villivärinen ja brokadi.

Kanarialintu (Serinus Canaria Canaria) tulee Kanariansaarilta, Madeiralta ja Azoreilta. He ovat olleet seuralintuina yli 500 vuoden ajan, ja heidät on jalostettu painottaen heidän laulukykyään. Kanarialinnut tulisi pitää parvina tai pareittain.

Urokset laulavat houkutellakseen naaraita, ja jos hänellä on jo naaras, hän ei välttämättä laula. Naaraat ovat yhtä kauniita ja suositeltavia, jos haluat hiljaisen linnun. He menestyvät yhdessä!

Kun pääset kotiin

Jätä lintu yksin ensimmäisen vuorokauden ajaksi, jotta se voi tutustua uuteen kotiinsa. Pieni vinkki on lukea ääneen häkin vieressä lintukirjasta, sitten opit kanarialinnuista samalla, kun se tottuu ääneesi ja läsnäoloosi.

Älä odota liian kauan linnun kesyttämistä, he oppivat nopeasti ja tuntevat olonsa turvallisemmaksi, jos he tutustuvat uuteen perheeseensä jo ensimmäisellä viikolla. Pidä toista kättä häkissä saadaksesi sen tottumaan käteen ja käytä lempeitä liikkeitä. Kun lintu ei välitä, että kosket sisustukseen, voit yrittää saada sen astumaan sormellesi.

Vapauta lintu vasta, kun se on kesy ja vedä verhot ikkunoihin niin, että se ei lennä ikkunaan eikä vahingoita itseään. Jos lintu ei lennä yksin häkkiin, voit tarttua siihen pyyhkeellä tai verkolla. Anna uudelle ystävällesi paljon huomiota ensimmäisten viikkojen aikana, ja sinulla on loistava suhde, joka kestää.

Häkki & Kalusteet

Kanarialinnuilla on suuri lentotarve, eikä häkki voi koskaan olla liian suuri! Jotta lintu saisi hyvän elämän, suosittelemme, että valitset tilavan häkin. Valitse myös suurempi häkki, jos sinulla on useita lintuja yhdessä. Koon on oltava vähintään 0,31 m2 (70x45x60 cm). Kaltereiden on oltava tiuhat, jotta lintu ei pääse pakenemaan.

Kesällä kanarialintu voi asua ulkona aviaariossa. Muista suojella lintua aina vedolta, kylmältä, suoralta auringonvalolta ja mahd. saalistajilta.

Häkin pohjassa käytetään hienorakeista hiekkaa tai luonnollista kuiviketta. Kanarialintu tarvitsee ruuansulatusta varten simpukankuoria, jotka ripotellaan hiekkaan tai tarjotaan erillisessä kulhossa. On myös hiekkaa, jossa on simpukankuoria.

Pohja on puhdistettava vähintään 1-2 kertaa viikossa häkissä olevien lintujen lukumäärästä riippuen. Poista tehokkaalla puhdistusaineella häkin pohjan tahrat. Käytä vapaasti desinfiointiainetta aika ajoin bakteerien ja sienien poistamiseksi.

Orsien on oltava eri paksuutta ja materiaalia, jotta jalat kuormittuvat tasaisesti. Orsien tulee olla tasaisesti häkissä, jotta lintu voi helposti lentää niiden välillä. Heidän ei pitäisi istua niin, että ruoka/vesikulhoissa saattaa olla jätteitä.

Lelut ovat helppo tapa varmistaa, että linnulla on aina jotain tekemistä, ja valinnanvaraa on paljon! Vaihda vapaasti materiaaleja ja värejä. Vaihda leluja usein linnun stimuloimiseksi.

Pidä kulhoa siemeniä varten. Aluksi sinun tulisi tarjota vettä vesikulhoon, mutta vesiannostelija on suositeltava, kun lintu on oppinut käyttämään sitä.

Tuoreita hedelmiä ja vihanneksia voidaan tarjota erillisessä kulhossa tai hedelmävartaassa. Hirssintähkät voidaan kiinnittää puristimella.

Aseta mielellään UV-lamppu häkin yläpuolelle, se auttaa lintusi pysymään terveenä ja muodostamaan oman D-vitamiinin, mikä puolestaan auttaa kalsiumin imeytymistä ja auttaa pitämään linnun onnellisena ja terveellisenä.

Recommended products

Supertarjous

Savic Primo 60 Open Empire

179,99 €

Kampanja
-10%

Versele-Laga Classic Budgie (Undulaatti)

44,90 €49,90 €

Ruoka & Yleinen hoito

Kanarialinnulla on oltava vapaa pääsy ruokaan, ja voit antaa sekä pellettejä että kanariasiemenseosta. Kun lintu on nuori tai sulkasadossa, voit sekoittaa munarehua pellettien kanssa, se houkuttelee sitä myös oppimaan pitämään pelleteistä.

Makupaloina voit tarjota siemenpuikkoja, hirssintähkiä ja hedelmäseoksia. He pitävät myös tuoreesta ruohosta, jota voit kasvattaa siemenlaatikossa ja tarjota ympäri vuoden!

Muista, että linnun vatsa on herkkä stressille ja ympäristömuutoksille. Käytä samaa ruokaa kuin mihin ne ovat tottuneet, älä muuta lajiketta. Odota vähintään 14 päivää vihreän ruoan antamiseen ja aloita varovasti yhdellä kerralla, vatsan on totuttava vähitellen. Hedelmiä ja vihanneksia voidaan sitten antaa säännöllisesti, mutta pieninä määrinä.

Vesi on vaihdettava päivittäin ja ruokakupit ja vesikulho/pullo on pestävä. Lisää vitamiineja säännöllisesti ja ripusta seepian suomu ja kalkkikappale häkkiin.

Kanarialinnun nokka ja kynnet kasvavat koko ajan, joten on tärkeää, että sillä on lelut ja kalusteet kynsien teroitukseen. Leikkaa kynnet, jos ne ovat liian pitkät. Käytä pienille eläimille erityisiä kynsipihtejä. Jos satut leikkaamaan ytimeen, on hyvä olla käsillä verenvuodon pysäyttävää ainetta.

Kanarialinnuilla on sulkasatopari kertaa vuodessa, mikä tarkoittaa, että se muuttaa koko höyhenpeitteen. Tänä aikana on tärkeää, että lintu saa enemmän sopivia vitamiineja. Jos lintu alkaa repiä höyheniä, se on merkki siitä, että silläon hyvin tylsää, ja sitten sinun omistajana on tehtävä se jälleen onnelliseksi! Estääksesi sitä jatkamasta höyhenten repimistä, voit sumuttaa hieman hapansuihketta höyhenpuvulle.

Kanarialinnut haluavat uida, tarjoa sille lintukylpyjä muutama tunti viikossa tai suihkuta sitä hienoilla pisaroilla kukkasum

Jos kanarialintu sairastuu

Yleisiä oireita ovat: painonmuutokset, värjäytyneet/pureskellut höyhenet, tulpat sieraimissa, höyhenen punoitus tai menetys silmien ympärillä, hilseilevä iho tai nokka ja epänormaalit ulosteet. Jos huomaat, että lintusi vaikuttaa sairaalta, ota välittömästi yhteyttä meihin neuvojen saamiseksi (ja tarvittaessa eläinlääkärin puoleen).

Tarjoa linnuille mielellään paikka istua hehkulampun alla osassa häkkiä. Tämä estää tauteja, ja voit nähdä, että lintu ei voi hyvin, jos se istuu lampun alla koko ajan.

Lisääntyminen ja sukupuolen määrittäminen

Kanarialinnut tulevat sukupuolikypsiksi 1 vuoden iässä. Naaras munii enintään 5 munaa, jotka kuoriutuvat noin 12-14 päivän kuluttua. Poikaset pysyvät pesässä noin 18 päivän ikään asti ja tarvitsevat sitten vanhempien hoidon noin 12 päivän ajan ennen kuin he ovat valmiita muutamaan.

Sukupuolten välistä eroa on vaikea nähdä, mutta vain uros laulaa. Henkilö, jolla on koulutettu silmä, voi määrittää sukupuolen kloakkiin katsomalla. Uroksella aukko on pyöreä ja naaralla aukko kuin pystysuora viiva.

Ostoslista

 • Tilava häkki - vähintään 70x45x60 cm
 • Pohjamateriaali: hiekka tai luonnollinen kuivike
 • Simpukakuori
 • Kulho simpukoille (ei tarvita, jos pohjassa on hiekkaa)
 • Pelletit
 • Kanarian siementen seos
 • Munaravinto
 • Eri paksuisia ja materiaaleja orsia
 • Ruokakuppi
 • Vesikulho
 • Vesiautomaatti
 • Vitamiinilisät (neste tai jauhe)
 • Karhentavat vitamiinit
 • Seepiansuomu
 • Kalkkikivi
 • Kylpyamme
 • Lapio häkin puhdistamiseen
 • Häkin pohjan pesuainetta
 • Häkkien ja kalusteiden desinfiointiaineet
 • Kynsisakset
 • Verenvuodon pysäyttävä aine
 • Erilaisia leluja
 • Hirssintähkät
 • Siementangot
 • Kuljetushäkki
 • UV-lamppu
 • Kanarialintu kirjallisuutta

Samankaltaisia tuotteita

Katso kaikki tuotteet

Linnut

Hoito-ohjeet & ostoslista undulaati

26 oktober 2022

ZOO.fi-perheenjäsenet saavat aina parhaat vinkit ja tarjoukset suoraan sähköpostiin!

Liity ZOO-perheeseen!

Mistä olet kiinnostunut?

Asiakaspalvelu

020 128 08 40 (Arkisin klo 10-11 ja 16-18)

 Y-tunnus: 3224864-1

asiakaspalvelu@zoo.fi

2024 © ZOO.fi

Valitse maa  

Finland - EUR