Trustpilot: 4.4Ilmainen toimitus yli 59 € tilauksiin

Koti / Vinkit & neuvot / Akvaristiikka / Hoito-ohjeet kasveille

Hoito-ohjeet kasveille

vaxt3_article-image3-4

Kotikuljetus ja kasvien istutus

Noudata näitä suosituksia ostaessasi akvaariokasveja. Kotikuljetus ja akvaariokasvien istutus

Kasvi on pakattu muovipussiin, joka on sidottu yhteen kosteuden säilyttämiseksi. Sitä voidaan säilyttää pussissa enintään yhden päivän ajan. Kasvit ovat hyvin herkkiä kylmälle eivätkä saa jäätyä! Kanna pussia takin sisällä, jos se on kylmä.

Kun tulet kotiin, poista juuria ympäröivä potti tai vanu. Mahdolliset lyijypidikkeet on aina poistettava! Huuhtele juuret varovasti ja lisää tarvittaessa hieman ennen istutusta. Jos kasvilla on monia pieniä juuria, voit pitää vanua pitämään kasvin yhdessä, mutta leikkaa se kahtia. Kuinka kasvi istutetaan, riippuu kasvin tyypistä.

Kestävät kasvit.

Joskus me kaikki tarvitsemme erityisen kestäviä kasveja. Voi olla, että ne eivät vaadi niin paljon valoa tai että ne kasvavat niin hitaasti, että ravitsemukselliset puutteet eivät ilmene kovin nopeasti. Monilla on kovia ja sitkeitä lehtiä, joita kaloilla ei ole niin helppo syödä, mikä voi olla hyvä, jos sinulla on akvaario esimerkiksi Malawin siklien kanssa. Hiilikasvi tai java-saniainen (Microsorum pteropus) on kestävä ja yleinen akvaariokasvi, jota on nyt saatavana myös erilaisina lajikkeina, esimerkiksiMicrosorum"Windelöw" jaMicrosorum"Trident", joissa lehtien latvoista on kasvatettu eri muotoja.

SuvunAnubias löytyy monien eri lajien, mukaan lukien korkeampiAnubias barteri,alempiAnubias nana,teräväAnubias congoensis,kahvimainen Anubias  coffefolia ja lapion muotoinen Anubias hastifolia. Anubias kukkii kauniilla valkoisilla kukilla, jotka muistuttavat rauhan kallaa, ja se tekee niin veden alla, mikä ei ole niin yleistä. Kasvi on todennäköisesti niin hitaasti kasvava, ettei sillä ole oikeastaan aikaa huomata, että se on veden alla.

SekäAnubiasjaMicrosorum haluaa kasvaa mieluummin jonkin päällä akvaariossa, juurella, kalliolla tai karkealla taustalla. Poista ruukku ja mahdollisimman paljon kivivillaa ja aseta sitten kasvin juurakko esimerkiksi akvaarion juurta vasten. Sido se ompelulangalla, siimalla tai muulla ohuella ja hieman venyvällä materiaalilla. Älä sido liian löyhästi, et halua, että akvaarion kalat pääsevät langan alle ja jumittuvat. Jonkin ajan kuluttua kasvi on kasvanut tukevasti alustalla ja kukoistaa paremmin kuin hiekassa, ja kasvi on helppo siirtää uusiin paikkoihin akvaariossa. Käytä tätä myös saadaksesi kasvien korkeuden korkeissa akvaarioissa. Sido ne juurelle ja anna juuren tarttua korkealle akvaarioon.

Koko: 5-60 senttimetriä

Luonnossa: Suuri osa maailmasta.

pH: 5,5-8,5

Nitriitti: 0

Nitraatti: 0-50

Lämpötila: 20-30 C.

Leviäminen: Voit katkaista pitkän juurakon ja tehdä kaksi pienempää. Microsorumsaa taimia lehtiä pitkin, jotka voit poistaa ja sitoa muualle.

Ominaisuudet: Jopa hitaat kasvit tarvitsevat ravintoa, se kestää vain kauemmin, ennen kuin puutteet havaitaan.

Nopeasti kasvavat kasvit

Nopeasti kasvavilla kasveilla on monia etuja, varsinkin jos se on vasta aloitettu akvaario. Kasvit kilpailevat levien kanssa ravintoaineista akvaariossa ja päivän aikana ne ottavat hiilidioksidia vedestä ja muuttavat sen hapeksi. Suuret pensaat, joissa on nopeasti kasvavia kasveja, tarjoavat myös turvallisia piilopaikkoja kalastajille ja helpottavat poikasien ja pienempien akvaarioasukkaiden, kuten katkarapujen, löytämistä piilotettaviksi. Toisin kuin yleisesti uskotaan, monet piilopaikat eivät luo ujoja kaloja, mutta se on päinvastoin. Kalat, jotka tuntevat, että niillä on paljon piilopaikkoja, uskaltavat myös tulla esiin ja liikkua koko akvaariossa. Akvaariossa, jossa ei ole kasveja tai muita piilopaikkoja, kalat käyttäytyvät joskus tylsästi, kuten yrittäessään piiloutua pumpun tai lämmittimen taakse.

Ehdotuksia nopeasti kasvavien kasvien eri sukuihin ovatEgeria(vesirutto),Bacopa,Lysimachia(rahanlehti),Rotala, Ludwigia, Hydrocotyle, Althernathera(papukaijanlehti), HygrophilajaCeratopteris(vesisaniainen).

Jos kasvit ovat ruukussa, kun ostat niitä, ne on otettava pois ruukusta ja juuria ympäröivä kivivilla on poistettava huolellisesti. Eri varret tulisi sitten erottaa toisistaan hieman, jotta niitä ei istuteta täsmälleen samaan paikkaan. Paras karkeus alustalla on 2-4 millimetriä, esimerkiksi Akvastabil Gravel Vega, ja on myös erityisiä kasvisubstraatteja, joiden avulla kasvien juuret voivat levitä helposti, esimerkiksi Oliver Knott Nature Soil. Kun kasvit pystyvät kasvamaan todella nopeasti, ne asettavat myös vaatimuksia ympäristölle. Kaikilla kasveilla on vaatimuksia, joita voidaan verrata kolmijalkaiseen jalustaan, jossa kaikkien jalkojen on oltava paikallaan ja mieluiten samanpituiset, jotta jalusta toimisi. Kasvin kolmea jalustaa kutsutaan valoksi, ravintoaineiksi ja hiilidioksidiksi. Voit antaa hyvää valoa loistelamppujen tai LED-valaistuksen muodossa. Aqua Medicillä on useita erilaisia valaistusvaihtoehtoja, mukaan lukien Ocean Light -valaisimet, jotka on varustettu LEDillä.

Koko: 40-200 senttimetriä.

Luonnossa: kaikkialla makeassa vedessä.

pH: 5,5-8,5

Nitriitti: 0

Nitraatti: 0-50

Lämpötila: 4-30 C. (Art. Mukaan.)

Leviäminen: Monet nopeasti kasvavat kasvit voidaan leikata keskeltä ja voit istuttaa yläosan uudelleen. Sitten vanha kasvi haarautuu.

Ominaisuudet: Lisää kasviravinteita, esimerkiksi Happy Life's Happy -kasvi ja mieluiten hiilidioksidia.

Pohjapeitteet.

Mikään akvaario ei ole kauniimpi kuin se, jonka pohjassa on kompakti, vaaleanvihreä kasvien matto. Akvaariosta tulee minimaisema, jossa katkaravut etsivät ruohonkorsien seassa ja kalat näyttävät kelluvan vihreän akvaariokasvien niityn yli. Näiden kasvien mahdollisuudet ovat rajattomat, mutta ne asettavat myös vaatimuksia akvaristille. Hemianthus callictroides(HC kutsutaan jokapäiväiseen käyttöön),Eleocharis spp, Lilaeopsis novae-zealandiae,Micranthemum umbrosumjaGlossostigma elatinoides ovat kaikki hyvin kauniita ja voivat peittää suuren osan pohjasta, jos ne saavat riittävästi ravintoa, valoa ja hiilidioksidia. He saavat valon tehokkaimmin loistelamppujen tai LED-lamppujen avulla. Aqua Medicillä on useita erilaisia valaistusvaihtoehtoja, mukaan lukien LED-valoilla varustettu Ocean Light. Valaistuksen lisäksi tarvitaan myös ravintoa, kuten Tetran FloraMin tai JBL: n Ferropol. Hiilidioksidia lisätään paineistetun putken avulla, JBL Pro Flora tarjoaa siihen useita erilaisia vaihtoehtoja.

Ei ole mahdollista vain lisätä valon määrää tai lisätä hiilidioksidia ilman hyviä ravintoaineita ja tarpeeksi valoa, vaan kaiken on oltava tasapainossa, jotta kasvit voisivat kasvaa tiheästi ja matalasti. Jotkut yllä olevista voivat kasvaa huonommassa valossa, mutta silloin kasvi on korkeampi eikä mattomainen.

Joitakin esimerkkejä hieman kestävämmistä kasveista, jotka voivat myös peittää pohjan asettamatta aivan yhtä korkeita vaatimuksia akvaariolle ja sen omistajille, ovat Sagittaria subulata,Cryptocoryne parva, Echinodorus tenellusjaPogostemon helferi . Jälkimmäinen muistuttaa hyvin pientä palmua ja on hyvin koristeellinen.

Istuta pohjaa peittäviä kasveja tupsu tupsulta, voit pitää osan substraatista, jossa ne kasvavat pitääkseen ne yhdessä, mutta jaa kukin potti pienempiin tupsuihin täyttääkseen suuren pohjan nopeammin. Huokoinen kasvisubstraatti, kuten JBL Manado, antaa juurille maksimaalisen mahdollisuuden kehittyä.

Koko: 2-20 senttimetriät

Luonnossa: Suuri osa maailmasta.

pH: 5,5-8,5

Nitriitti: 0

Nitraatti: 0-50

Lämpötila: 20-30 C.

Lisääntyminen: Useimmat haarautuvat versoilla soraa pitkin tai soralla.

Ominaisuudet: Kauniit mutta vaativat kasvit. Anna heille oikeat olosuhteet ennen kuin ostat ne.

Miekkakasvit

Miekkakasvit ovat nimiEchinodorussukuun kuuluville kasveille. Useimmista miekkakasveista tulee suuria ja komeita, ja ne sopivat katseenvangitsijaksi keskellä akvaariota, ns. yksinäisiä kasveja, mutta jotkut pysyvät matalina ja voivat toimia jopa pohjapeitteenä. Se on klassinen Amazonin kasvi ja on ollut kaupassa monta vuotta. Tunnetuin miekkakasvi on vihreäEchinodorus bleheri, mutta myös punaiset miekkakasvit (Echinodorus rubin) ja täplikkäät miekkakasvit (Echinodorus sp. "Ozelot")ovat suosittuja.

Miekkakasvilla on hieman herkkiä lehtiä ja se voi vaurioitua, jos akvaariossa on paljon levää syöviä monneja, mutta se on yleisintä, jos monnit ovat nälkäisiä eivätkä saa levätabletteja syötäväksi. Ratkaise ongelma tukiruokkimalla monneja JBL NovoPleco- tai Hikari Algae Wafersilla.

Miekkakasvit pitävät erittäin mielellään lisäravinteista. Ravinteiden kaatamisen lisäksi veteen voi laittaa ravintotabletteja myös soraan, jossa kasvien juuret ovat, Tetra Crypto ja JBL 7 pallot ovat kahta erilaista pohjan ravintotablettien lajiketta.

Kun ostat miekkakasvisi, voit irrottaa syrjäisimmät, vanhimmat ja kuluneimmat lehdet ja säästää vain sisäiset, uudemmat lehdet. Irrota juuret kivivillasta ja leikkaa ne hieman saksilla. Juuret eivät saisi olla yksi sekasotku, on parempi, että ne ovat lyhyitä ja leviäviä, sitten ne voivat levitä ja kiinnittää tehokkaasti kasvin ja kuljettaa siihen ravinteita. Luonnossa monet miekkakasvit ovat osittain veden yläpuolella, ja ne voivat tehdä samoin kotonasi, jos se on tarpeeksi kostea ympärillä.

Koko: 10-150 senttimetriä

Luonnossa: Etelä-Amerikka

pH: 5,5-8,5

Nitriitti: 0

Nitraatti: 0-50

Lämpötila: 20-30 C.

Lisääntyminen: Kasvi ampuu versoja suoraan veteen, ja niistä tulee uusia alkuja.

Ominaisuudet:Echinodorus bleherion nimetty jännittävän tutkijan nimeltä Amanda Bleher mukaan.

Recommended products

See all products
Kampanja
-20%

Juwel Multilux LED COLOUR

63,92 €79,90 €

Kryptokoriini

Cryptocoryne-suku ansaitsevat oman luokansa, koska ne ovat varsin erikoisia. Heillä on usein tummanvihreitä, ruskeanpunaisia tai maksanvärisiä lehtiä, mutta ne eivät ole niin herkkiä ja valoa vaativia kuin muut punertavat kasvit ovat usein. Päinvastoin kryptokoriinit tarvitsevat melko vähän valoa menestyäkseen ja sopivat siksi hyvin akvaarioihin, joissa on hehkulamput tai vain loisteputki. He menestyvät hyvin myös akvaarioissa, joissa on himmeä valaistus, koska pinnalla on paljon kelluvia kasveja.

Kun kryptokoryni voi hyvin, se leviää versoilla hiekan alla ja muodostaa pohjan peittävän maton, joka on kymmenen ja kahdenkymmenen senttimetrin korkea. Kun ostat kasvin, ruukussa on usein monia versoja. Poista siksi ruukku ja poista niin paljon kivivillaa kuin mahdollista, ja erota sitten versot siten, että saat monia irtonaisia versoja juurilangoilla. Kun istutat niitä, aseta ne muutaman tuuman välein siten, että jokainen verso helpottaa ravinteiden omaksumista tarvitsematta kilpailla naapurin kanssa. Kryptokoriinit eivät pidä tarpeettomasta siirtämisestä, joten päätä missä haluat, jätä heidät yksin sinne ja ole kärsivällinen.

Useimmat kryptokoriinit pysyvät melko matalina, mutta on joitain mukavia poikkeuksia. Cryptocoryne balanceaejaCryptocoryne usteriana ovat kaksi esimerkkiä kestävistä ja koristekasveista, jotka kasvavat todella korkeiksi. Molemmilla on vasaroidut lehdet, mikä tarkoittaa, että luonnossa niitä esiintyy vesistöissä, joissa on melko virtaavaa vettä. (Vertaa kuinka golfpallon pinta on syvennyksillä, jotta ilma kulkee tehokkaasti, se on sama näiden kasvien kanssa.)

Yleisiä ja suosittuja lajeja ovatCryptocoryne wendtii, Cryptocoryne lucens, Cryptocoryne blassija pieni matalaCryptocoryne parva.

Koko: 5-100 cm

Luonnossa: Aasia

pH: 5,5 - 8

Nitriitti: 0

Nitraatti: 0-20

Lämpötila: 20-30 C.

Leviäminen: Kasvi lähettää uusia versoja.

Ominaisuudet: Hyvä kasvi akvaarioon hämärässä.

Sammaleet

Viime vuosina akvaariosammalien suosio on kasvanut räjähdysmäisesti. Jokainen haluaa luoda John Bauer maiseman akvaarioon. Sen ei pitäisi enää kasvaa vain pohjassa, vaan myös kivissä tulisi olla kerros rehevää vihreää sammalia, ja juurista sen tulisi riippua rapea sammal kuin kuusen oksat. Se ei ole mahdoton unelma, se voidaan luoda. Klassisin käytetty sammal on java-sammal, jonka tieteellistä nimeä on pitkään pidettyVesicularia dubyana . Uusien havaintojen mukaan kyseessä on todennäköisesti lajiTaxiphyllum barbieri on kuitenkin yleistä, että sitä myydään nimelläVesicularia.

Sitä on saatavana myös monissa muunnoksissa, joissa ulkonäkö vaihtelee, kokeile rohkeasti lajeja "Weeping moss" ja Christmas moss." Java-sammal voi joko makaa löysästi akvaariossa ja muodostaa sitten löysän pallon, johon poikaset voi kiilautua ja piiloutua. Jos haluat, että se kasvaa tukevasti alustalla, on parasta vetää yksittäiset langat ulos ja laittaa ne pitkin kiveä tai juurta ja sitoa ne johonkin neutraalinvärisellä langalla. Toinen mukava sammal, joka ei kasva, mutta kelluu, on haarukka-sammal(Riccia fluitans) jolla on vaalean limenvihreä väri. Sitä ei voida käyttää akvaarioissa liian suurella nopeudella, koska se koostuu monista pienistä kappaleista, jotka kiinnittyvät toisiinsa. Jos vedenkierto muuttuu liian voimakkaaksi, java-sammal repeää. Haarukka-sammal on mahdollista sitoa kiviin ja juuriin, mutta se ei koskaan kasva samalla tavalla kuin java-sammal. Toinen "sammal", josta on tullut erittäin suosittu, on sammalpallo. (Cladophora linnaei). Se on itse asiassa levä, mutta ulkonäkö muistuttaa sammalta. Sillä on luonnollinen pyöreä kasvumalli ja se on hyvin samanlainen kuin pallo. Sammalpallo kerää likahiukkaset vedestä ja voidaan puristaa kuin sientä. Jos se jätetään pitkään makaamaan, se voi levitä ja sammal kasvaa kiinni akvaarion sisustukseen. Sammalet ovat yleensä melko yksinkertaisia ja kestäviä kasveja.

Koko: 1-10 cm.

Luonnossa: Koko maailma, jopa kylmemmät vedet.

pH: 5,5-8,5

Nitriitti: 0

Nitraatti: 0-50

Lämpötila: 20-30 ° C useimmille akvaariolajeille, vaikka on olemassa poikkeuksia.

Leviäminen: Jaa se.

Ominaisuudet: Monet sammalet voivat myös kasvaa veden yläpuolella, jos niitä pidetään kohtuullisen kosteana.

Kelluvat kasvit

Kelluvat kasvit, sammalien tavoin, ovat joukko kasveja, jotka ovat saaneet piristystä. Istuttamalla paitsi akvaarion pohjan myös pinnan, luot uuden ulottuvuuden, ja erityisesti kelluvat kasvit, joilla on pitkät roikkuvat juuret, vaikuttavat akvaarion jännittävään ulkoasuun. Juuret pitenevät, mitä enemmän ravinteita köyhempi vesi on, ja lyhyemmiksi hyvin lannoitetussa akvaariossa. Mikään kelluva kasvi ei halua altistua voimakkaalle vedenkierrolle ja kastua päältä, joten vaimea kierto toimii parhaiten. Kelluvat kasvit toimivat poikasien piilopaikkana ja ankkuripaikkana rihmakaloille ja taistelukalojen vaahtopesille. Jos haluat kelluvia kasveja, mutta et koko pinnalle, voit tehdä renkaan tavallisesta ilmaletkusta ja antaa sen kellua pinnalla ja laittaa kasvit sisälle. Koska kelluvat kasvit päätyvät valaistuksen ja akvaarion alaosassa istuvien kasvien väliin, ne varjostavat paljon, hyvässä tai huonossa. Jotkut kasvit, kuten Anubias ja Cryptocoryne, haluavat olla hieman varjoisemmin ja voivat hyötyä siitä, kun taas todella nopeasti kasvavat kasvit eivät pidä siitä yhtä paljon. Säädä kelluvien kasvien määrää vastaavasti.

Suosittuja lajeja ovat sammakkokuoriainen (Limnobium laevigatum),simpukka-kukka (Pistia stratoides), limaska (Lemna minor),kellussaniainen (Salvinia natans) ja upeat punaisetPhyllanthus fluitans jolla ei ole tavallista nimeä. Kaikki nämä leviävät enemmän tai vähemmän nopeasti, varsinkin limaska, joka voi joskus olla hieman ylivoimainen kasvussaan. Monet kelluvista kasveista voivat kasvaa kesällä ulkona, esimerkiksi lammessa tai hienossa vesitynnyrissä.

On myös paljon kasveja, jotka eivät ole kelluvia kasveja todellisessa mielessä, mutta jotka nauttivat kellumisesta pinnalla ja menevät siellä melkein parhaiten, mukaan lukien erilaiset vesisanalajit Ceratopteris spp), viitasammakonputki (Hydrocotyle leucocephala) ja Karvalehti (Ceratophyllum demersum.)

Koko: 0,5-60 cm

Luonnossa: Hajallaan ympäri maailmaa.

pH: 5,5-8,5

Nitriitti: 0

Nitraatti: 0-50

Lämpötila: 20-30 C useimmille akvaarioissa oleville lajeille. Poikkeuksia esiintyy.

Leviäminen: Monet lisääntyvät hyvin nopeasti, myös rönsyjen kautta.

Ominaisuudet: Hyvät ja nopeasti kasvavat kasvit akvaarioille, joissa on huono tasapaino ja leväongelmat.

Sipulikasvit

Pinnalla kelluvien, kiviä ja juuria kiipeävien tai pohjassa kasvavien kasvien lisäksi on joukko kasveja, joilla on omat ravintoaineet, nimittäin sipulikasvit. Aivan kuten tulppaani puutarhassa, kasvi kerää ravintoaineita sipuliin, ja joillakin on kukinta-aikoja, jolloin ne kukkivat täyskukkaisesti sekä kukilla että lehdillä ja vetäytyvät sitten sipuliin odottaessaan seuraavaa jaksoa, kun taas toiset ovat vihreitä ja kauniita jatkuvasti. Sipulikasvit eivät ole tieteellinen kuvaus, mutta jotkut sipulia sisältävät akvaariokasvit kuuluvat liljakasveihin, toiset ovat lummekasveja. Ne lähetetään usein kuivina, eivätkä ne ole aina alkaneet saada lehtiä myymälässä, mutta älä tee virhettä kävelemällä pienen ruskean kyhmyn ohitse selvittämättä, millainen se on, kun se kukkii.

Monet sipulikasvit ovat kestäviä ja mielenkiintoisia katseenvangitsijoita, ja ne kasvavat usein korkeiksi. Kaupan yleisimpiä lajeja ovat Crinum-sipulit (Crinum natans, Crinum thaianum, Crinum calamistratum),josta jälkimmäinen saa hassusti kiertyneitä mutkittelevia lehtiä, ja erilaisiaNymphae- lajeja. Nympheae on vesililja, joka saa vihreitä, punaisia tai täplikkäitä lehtiä, sekä veden alla että pinnalla, jos annat sen lähettää versoja ylöspäin. Myös tavalliset sipulikasvit kuuluvat sukuunAponogeton,joka sisältää paljon mielenkiintoisia lajeja, mukaan lukienAponogeton fenestralis,joka saa suuria ristikkomaisia lehtiä,Aponogeton ulvaceus,josta tulee rapeaa läpinäkyvää kuin meriheinää ja mutkittelee ylöspäin, jaAponogeton boivinianus,jolla on kulhoon vasaroituja lehtiä, jotka sopivat hyvin akvaarioihin, joissa on vähän voimakkaampi kierto .

Useimmat kasvit, joilla on sipuli, haluavat, että tämä sipuli istutetaan pohjasubstraattiin enintään kolmanteen osaan juuren koosta tai että juuri jätetään yksinkertaisesti makaamaan pohjan päälle. Jos kasvilla on myös valkoisia, ohuita juuria, ne voidaan istuttaa samalla, kun sipuli itse taitetaan sivulle ja asetetaan soran tai hiekan päälle.

Koko: 20-200 cm

Luonnossa: Suuressa osassa maailmaa

pH: 5,5-8,5

Nitriitti: 0

Nitraatti: 0-50

Lämpötila: 20-30 ° C lajeille, jotka ovat yleisimpiä akvaarioissa.

Leviäminen: Ajan myötä monet kehittävät pieniä tytärsipuleita omien sipuliensa ympärille. Ne voidaan istuttaa uudelleen, kun he ovat saaneet lehtiä.

Ominaisuudet: Älä heitä sipulia / mukulaa, joka ei  kuki. Se voi olla lepotilassa.

Kasvien lannoitteet

Älä unohda, että jopa akvaariokasvit tarvitsevat kasviravinteita, erityisesti uudet istutetut, jotta juuret kiinnittyvät nopeammin. Jos et lannoita kasvejasi, ne eivät elä niin kauan.

Maaperä soran alle -JBL Proflora Start, Aguatic Nature Fertiplant ABF

Nämä valmisteet asetetaan akvaarion soran alle, kun akvaario käynnistetään / käynnistetään uudelleen

Neste -Tetra PlantaMin / Florapride, JBL Ferropol, Happylife - Happy Carbo

Lisätään akvaarioon käyttöohjeiden mukaisesti

Sauvat -Aquatic Nature ferti-Stick, Tetra Crypto, JBL 7 Pallot

Puristetaan kasvien vieressä olevaan soraan noin 1-2 kertaa vuodessa.

Tabletit -JBL FerroTabs

Aseta oikea määrä tabletteja yhteen paikkaan akvaariossa hyvin liikkuvalla vedellä. Liukenee hitaasti.

Samankaltaisia tuotteita

Suolavesiakvaarion käynnistäminen

26 oktober 2022

ZOO.fi-perheenjäsenet saavat aina parhaat vinkit ja tarjoukset suoraan sähköpostiin!

Liity ZOO-perheeseen!

Mistä olet kiinnostunut?

Asiakaspalvelu

020 128 08 40 (Arkisin klo 10-11 ja 16-18)

 Y-tunnus: 3224864-1

asiakaspalvelu@zoo.fi

2024 © ZOO.fi

Valitse maa  

Finland - EUR