Trustpilot: 4.4Ilmainen toimitus yli 59 € tilauksiin

Koti / Vinkit & neuvot / Akvaristiikka / Hoito-ohjeet kalat

Hoito-ohjeet kalat

cutelittlefishinanaquarium

Kotikuljetus ja kalojen istuttaminen Noudata näitä suosituksia ostaessasi kaloja.

Kalat voivat olla pussissa enintään 4 tuntia, mutta aika vaihtelee kalan koon ja lukumäärän mukaan. Tietenkin, mitä lyhyempi aika kalojen on oltava pussissa, sitä parempi. Pidempiä kuljetuksia varten meillä on happea.

Kuljetuksen aika

Kalat voivat olla pussissa enintään 4 tuntia, mutta aika vaihtelee kalan koon ja lukumäärän mukaan. Tietenkin, mitä lyhyempi aika kalojen on oltava pussissa, sitä parempi. Pidempiä kuljetuksia varten meillä on happea.

Lämpötila kuljetuksen aikana

Styroksi-kylmälaukku tai lämpöpussi on paras tapa ylläpitää pussin lämpötilaa. Jos sinulla ei ole laukkua, lämpö pysyy parhaiten takin sisällä. Suosittelemme menemään suoraan kotiin, koska kaloille tulee helposti liian kuuma tai kylmä. Sanomalehtipaperi auttaa erittäin huonosti.

Valmistaudu mielellään! Jos tiedät, että aiot ostaa kalaa, ota mukaasi pussi ja suunnittele aikaasi, jotta kalat voivat tulla kotiin nopeasti. Tarkista myös vesiarvot ennen uusien kalojen ostamista.

Palattuaan kotiin

Vaihda mielellään 10% akvaarion vedestä ja lisää vettä valmistavia aineita, stressiä estäviä aineita ja bakteeriviljelmää ennen kuin laitat kalan.

Jätä pussi avaamattomana kellumaan akvaariossa, sammuta mielellään valaistus. Tämä tekee, että pussissa olevan veden lämpötila on sama kuin akvaarion veden.

Kun pussin ja akvaarion veden lämpötila on sama (noin 15 min), avaa pussi ja vie pussiin enintään 1 dl akvaariovettä. Toista 5 minuutin välein noin 3-5 kertaa.

Älä kaada vettä pussista akvaarioon (se on likainen kuljetuksen jälkeen). Kaada vesi verkon läpi ämpäriin ja laita kalat akvaarioon.

Älä ruoki akvaariossa 3 päivään! Kalojen kuljettaminen on erittäin stressaavaa ja ne menettävät suuren osan tärkeästä limasuojastaan. Anna akvaarion kalojen ja bakteerien sopeutua ennen ruokintaa uudelleen.

Et voi myöskään ruokkia ennen päivää tai sen aikana, kun aiot laittaa kaloja, koska vesi ehtii saastua. Kalat voivat selviytyä ilman ruokaa muutaman päivän, mutta tärkeää on, että akvaario pystyy hajottamaan ruoan aiheuttamat epäpuhtaudet samalla nopeudella kuin uutta ruokaa kaadetaan.

Täynnä oleminen ei ole iloa, jos vaarannat terveyden uimalla saastuneessa vedessä!

Vinkki: Nimeä perheestä henkilö, joka on vastuussa ruokinnasta, joten virheitä ei tapahdu!

Äskettäin aloitettu akvaario tai vain vaihtanut vettä?

Vältä kalojen pudottamista upouuteen akvaarioon. Anna sen käydä muutaman päivän ajan pumpun ja sähkövastuksen ollessa kytkettynä. Lisää aina aloitusbakteerit, vettä valmistava aine ja ektosonisuola uudessa alussa. Noudata pakkauksen annosteluohjeita. Muista myös aloittaa pienellä määrällä kaloja ensimmäisellä viikolla ja tarkistaa vesiarvot usein alussa.

Jos sinulla on ollut sama kala akvaariossa pitkään ja aiot lisätä lisää kaloja, sinun on valmisteltava vesi ennen bakteeriviljelmän lisäämistä siihen. Näin bakteeriviljelmä voidaan mukauttaa kaikkiin akvaarion kaloihin.

On tärkeää pitää sama mielessä, kun teet suuren vesivaihdon. Älä unohda, että aina kun vaihdat vettä, sinun on lisättävä vastaava määrä ainetta, koska vesi muuten menettää tärkeät komponentit.

Samankaltaisia tuotteita

Katso kaikki tuotteet

Suolavesiakvaarion käynnistäminen

26 oktober 2022

ZOO.fi-perheenjäsenet saavat aina parhaat vinkit ja tarjoukset suoraan sähköpostiin!

Liity ZOO-perheeseen!

Mistä olet kiinnostunut?

Asiakaspalvelu

020 128 08 40 (Arkisin klo 10-11 ja 16-18)

 Y-tunnus: 3224864-1

asiakaspalvelu@zoo.fi

2024 © ZOO.fi

Valitse maa  

Finland - EUR