Valitse maa  

Finland - EUR

Koti / Vinkit & neuvot / Pieneläimet / Hoito-neuvonta & ostoslista gerbiili

Hoito-neuvonta & ostoslista gerbiili

Sukupuolen ja määrän valitseminen

Gerbilit tai aavikkorotat, kuten niitä myös kutsutaan, ovat vilkkaita ja mukavia pieniä jyrsijöitä, joita on helppo kesyttää. Gerbiilit ovat erittäin aktiivisia eläimiä, joilla on uskomattoman utelias luonne ja jotka ovat erinomaisia sinulle, joka haluaa lemmikkejä, joiden kanssa on hauskaa viettää aikaa. Lisäksi heitä on hauska katsella, kun he painivat keskenään ja vaeltavat häkin ympäri. Gerbiilit ovat erittäin puhtaita ja haisevat hyvin vähän.

Koska gerbiilit ovat erittäin ystävällisiä, ne sopivat myös perheisiin, joissa on pienempiä lapsia, kunhan he saavat apua käsittelyyn, koska gerbiilit voivat olla ketteriä. Ne ovat aktiivisia ympäri vuorokauden säännöllisin väliajoin.

Gerbiilin vartalo on kompakti ja takajalat ovat ojennettuina, mikä antaa gerbiilille hyppivän liikkumisen. Häntä on turkista, joka päättyy harjan muotoiseen kimppuun. Luonnossa gerbiilit ovat aina agoutinvärisiä, mutta nykyään niitä on saatavana useina väreinä ja kuvioilla, kuten mustana, valkoisena, harmaana ja siamilaisena.

Aikuinen gerbil on noin 10-12 cm pitkä (18-23 cm sis. Hännän) ja painaa noin 75-100 grammaa. Gerbiilin elinikä on noin 3-4 vuotta.

Koska gerbiilit ovat sosiaalisia karjaeläimiä, niitä tulisi pitää pareittain tai laumoin. Vaikka luulet, että sinulla on paljon aikaa yksinäiselle gerbiliille, jotta se voi tuntea olonsa hyväksi, sillä on oltava ainakin yksi elämänkumppani, vaikka et olisikaan kotona tai kun nukut. Lain mukaan gerbiilejä ei saa koskaan pitää yksin.

Voit vapaasti valita saman sukupuolen nuoret gerbiilit, jotka voivat kasvaa yhdessä, ja silloin he yleensä menestyvät hyvin yhdessä. Jos haluat koota aikuisia eläimiä (tai aikuisen nuoremman kanssa), sinun on noudatettava kokeneen henkilön hyviä neuvoja, sillä reviiritaisteluita voi syntyä.

Naaraat ja urokset voivat olla yhtä kesyjä. Uroksilla on yleensä hieman rauhallisempi temperamentti, kun taas naarailla on vähän elävämpi.

Kun pääset kotiin

Anna gerbiilien levätä ensimmäisen päivän uudessa kodissa. Hyödynnä sitten gerbiilin uteliaisuutta, kun aiot saada heidät kesyyntymään, ja houkuttele heidät luoksesi hyvällä palkitsemisherkulla. Puhu niille pehmeästi äläkä tee kiireisiä liikkeitä, ja ole kärsivällinen, kun he tutkivat kättäsi. Anna uusille ystävillesi ylimääräistä huomiota ensimmäisten viikkojen aikana, ja sinulla on loistava suhde, joka kestää. Mitä enemmän käsittelet gerbiilejä, sen kesympiä niistä tulee.

Gerbiili kiipeää usein spontaanisti käteen tai käsivarteen. Laita molemmat kädet kupiksi gerbiilin ympärille nostettaessa sitä. Älä koskaan nosta gerbiiliä hännästä, se sattuu ja voi vahingoittaa sitä.

Häkki & Kalusteet

Suosittelemme tilavaa häkkiä (60 x 30 cm), jotta siellä olisi tilaa kaikelle, mitä gerbiilit tarvitsevat. Voit vapaasti valita häkin, jolla on syvä pohja, ja materiaaleista, joihin gerbiilit eivät voi jyrsiä reikiä ja päästä läpi. Muista aina suojata gerbiilejä vedolta, kylmältä, suoralta auringonvalolta ja muilta lemmikeiltä.

Pohjamateriaalina suosittelemme luonnollista pohjamateriaalia, jolla on korkea imukyky, esim. leppäpuru. Gerbilit rakastavat kaivaa tunneleita, joten sekoita vapaasti munakoteloita, putkia, orgaanista kukkamaata ja muuta hauskaa lastuihin. Häkin pohja tulee puhdistaa vähintään kerran viikossa häkin koosta riippuen. Poista tahroja tehokkaalla puhdistusaineella. Käytä toisinaan myös desinfiointiainetta bakteerien ja sienien poistamiseksi.

Opeta gerbiilejä käyttämään wc-laatikkoa, mikä helpottaa puhdistamista. Käytä laatikossa hiekkaa tai kuiviketta (erilaista kuin perusmateriaali). Lapioi kaikki virtsan tahrimat ja laita ne wc: hen ja pidä loput häkistä kiiltävän puhtaina, kunnes he ymmärtävät asian.

Gerbiilit haluavat puhdistaa turkistaan kylpemällä hienorakeisessa chinchillahiekassa. Kaada se esim. keraamiseen kulhoon, jolla on korkeat reunat, ja vaihda hiekka, jos se on kostunut tai likaantunut.

Gerbiilit tarvitsevat puutalon nukkumiseen. Valitse talo, joka on riittävän suuri kaikille gerbiileille, jotta ne mahtuisivat samaan aikaan. Voit vapaasti lisätä tupon pesämateriaalia sängyksi ja vaihtaa niitä usein, jotta makuutila on aina puhdas.

Koristele häkki vapaasti hyllyillä, kiipeilykehyksillä, tunneleilla ja muilla asioilla, jotka antavat gerbiileille liikuntaa ja haasteita. Koska he ovat hyvin aktiivisia eläimiä, on tärkeää, että heillä on erilaisia asioita, joita he voivat tehdä, esim. köydet, oksat, korit, putket ja onkalot. Gerbiilin pitämiseksi valppaina ja onnellisina on hyvä muuttaa sisustus usein niin, että heillä on uusia tutkittavia asioita.

Valitse keraamiset ruokakupit, koska niitä on vaikea kaataa (yksi pelleteille ja siemenille). Vesipullo on suositeltava, mutta täydennä aina aluksi keraamisella vesikulholla, kunnes gerbiilit ovat oppineet juomaan pullosta. Tuore ruoka tulisi tarjoilla erillisessä kulhossa tai hedelmävartaassa, jotta se ei likaantuisi ja ettei kuivaa ruokaa kastuisi.

Ruoka & Yleinen hoito

Gerbiileillä on aina oltava vapaa pääsy kuivaruokaan ravintorikkaiden pellettien muodossa. On myös täydennettävä siemenseoksella, jotta heillä olisi vaihtelevuutta ja tekemistä, mutta sen ei tulisi koskaan ylittää puolta päivittäisestä saannista. Anna samaa ruokaa, johon he ovat tottuneet ensimmäisen kerran. Vatsaongelmien välttämiseksi sinun on aina tehtävä sujuva siirtyminen ruokaa vaihdettaessa.

Gerbiili on kaikkiruokainen, joten voit antaa vihanneksia, hedelmiä ja pieniä määriä eläinperäistä (esim. Juustoa ja keitettyjä munia). Odota kaksi viikkoa antaa tuoretta ruokaa ja aloita varovasti yhdellä kerralla, koska mahalaukun on totuttava vähitellen.

Vesi on vaihdettava päivittäin ja vesikulho/pullo pestävä. Lisää multivitamiineja säännöllisesti veteen. Aseta kalkkikivi häkkiin, se voidaan poistaa, jos gerbiilit jyrsivät sitä liikaa.

Ota gerbiilit ulos häkistä päivittäin, jotta he saavat liikuntaa ja stimulaatiota. Voit vapaasti käyttää leikkihakaa. He haluavat juosta vapaasti sisätiloissa, mutta muista muistaa tehdä huone turvalliseksi ensin esimerkiksi piilota virtajohdot ja pidä niitä aina silmällä. Älä anna gerbiilien juosta vapaasti, ennen kuin ne ovat kesyjä.

Rikastuta häkkiä erilaisilla leluilla ja vaihda vapaasti niiden välillä, kun puhdistat häkin vaihtelevuuden vuoksi. Anna vapaasti ruokaa tai makeisia aktivointilelussa tai ruokapallossa, mikä antaa heille mahdollisuuden heidän luonnolliseen käyttäytymiseensä etsiä ruokaa. Vältä muoviesineitä.

Gerbiilin hampaat kasvavat koko elämän ajan, joten on erittäin tärkeää antaa sille pureskeltavia asioita. Puunpalat, tangot ja puulelut auttavat välttämään hampaiden ja puremien ongelmat. Gerbiilit rakastavat purra asioita, kuten puun jyrsimistä ja muita asioita. laatikot ovat arvostettu ajanviete.

Kynnet on yleensä leikattava hyvin harvoin. Jos ne ovat liian pitkiä, käytä saksia pienille eläimille.

Jos gerbiili sairastuu

Tarkastamme gerbiilin ostaessasi sitä, mutta jos siinä on merkkejä huonosta terveydentilasta, ota heti yhteyttä meihin saadaksesi neuvoja (ja sitten jos tarvitaan eläinlääkäriä). Yleisiä oireita ovat velttous, ripuli, aivastelu, vuotava nenä, märkivä ja vetinen silmä, epänormaali jano tai huono ruokahalu. Epänormaali kutina ja haavaumat voivat viitata tuhoeläimiin. Gerbiilit voivat saada matoja, ja ne tulisi madottaa kerran vuodessa.

Recommended products

See all products

Ferplast

Feplast Maxi Duna Multy

89,92 €119,90 €

Lisääntyminen ja sukupuolen määrittäminen

Gerbiilit tulevat sukupuolikypsäksi 7-10 viikon iässä, mutta naaraita ei tulisi parittaa ennen kuin he ovat noin 3 kuukauden ikäisiä. Raskausaika on noin 24-26 päivää. Älä häiritse naarasta, jolla on pentuja enemmän kuin on tarpeen. Pennut voivat jättää äitinsä noin 4-5 viikon ikäisinä.

Jos uros pysyy häkissä, hän osallistuu nuorten hoitoon, mutta pidä mielessä, että naaras voi tulla raskaaksi uudelleen synnytyksen jälkeen.

Uroksen sukupuolielinten aukko ja peräaukko ovat kauempana toisistaan kuin naisella.

Ostoslista

 • Tilava häkki - Suositeltava koko (60x30 cm)
 • Pölytön erittäin imukykyinen pohjahiekka
 • Pelletit (sama lajike, johon gerbiilit ovat tottuneet)
 • Talo
 • Pesämateriaali
 • Keraamiset ruokakupit (yksi kulho oli pellettejä, siemenseosta ja tuoretta rehua varten)
 • Keraaminen vesikulho
 • Vesipullo
 • Multivitamiinit
 • WC-laatikko
 • Kuiviketta tai hiekkaa wc: hen
 • Kylpyammeet hiekkakylpyjä varten
 • Chinchillahiekka hiekkakylpyihin
 • Lapio, jolla puhdistaa häkki
 • Häkin pohjan pesuainetta
 • Häkkien ja kalusteiden desinfiointiaineet
 • Kynsisakset
 • Palkitsemisherkut
 • Leikkiaitau
 • Aktivointi: Lelut, syöttöpallo jne.
 • Häkkivarusteet: hyllyt, köydet, korit, putket jne. (Lintujen sekä koiran leluista ja sisustuksesta löytyy paljon erilaisia vaihtoehtoja. Juuret ja muut luonnolliset asiat löytyvät akvaarioosastolta.)
 • Kuljetushäkki
 • Tietokirja gerbiileistä
 • Erilaisia jyrsittäviä
 • Siemenseos (sama lajike kuin gerbiilit ovat tottuneet)

Samankaltaisia tuotteita

Katso kaikki tuotteet

Pieneläimet

Hoito-ohjeet & ostoslista marsu

26 oktober 2022

ZOO.fi-perheenjäsenet saavat aina parhaat vinkit ja tarjoukset suoraan sähköpostiin!

Liity ZOO-perheeseen!

Mistä olet kiinnostunut?

Asiakaspalvelu

Tietoa meistä

 • Tietoa meistä
 • Työpaikat
020 128 08 40

 Y-tunnus: 3224864-1

asiakaspalvelu@zoo.fi

2022 © ZOO.se

Valitse maa  

Finland - EUR