Trustpilot: 4.4Ilmainen toimitus yli 59 € tilauksiin

Koti / Katse käpäliin!

Katse käpäliin!

Tassut talvikuntoon!

Katso valikoima

Kaikki kynsien huoltoon

Ostoksille

Apua kynsien leikkaamiseen

Kynsien leikkaaminen ei ole aina helppoa hommaa. Koirat voivat olla kärsimättömiä, herkkiä tassuistaan tai kutista, osa ei malta olla paikoillaan operaation ajan ja kaikki me tiedämme että pentujen mielestä on kiva purra kaikkea kiellettyä samalla kun yritämme totuttaa niitä uusiin hoitorutiineihin.

Sivuiltamme löydät laadukkaat tarvikkeet, hyviä vinkkejä sekä palkintonamit, joiden avulla luot koiran kynsien leikkuusta teille molemmille miellyttävän hetken. 

Vinkkejä kynsien leikkaamiseen

 Liian pitkät kynnet lisäävät kynsihalkeamien ja tassuvammojen riskiä. Tämän takia onkin tärkeää huoltaa tassut ja leikata kynnet säännöllisin väliajoin. 

Olemme koonneet parhaat vinkkimme, joiden avulla onnistut varmasti:

 • Mikäli olet epävarma ja jännität tilannetta itse, huomaa lemmikkisi sen kyllä! Voit pyytää kokeneempaa avuksi näyttämään miten koiran, kissan tai kanin kynnet olisi hyvä leikata ja sen jälkeen harjoitella itse leikkaamista jo käsittelyyn tottuneen ja rauhallisen lemmikin kanssa. Näin saat itse kokemusta ja varmuutta otteeseen.
 • Etsi rauhallinen paikka joko lattialta, sopivalla korkeudella olevalta pöydältä tai pitelemällä lemmikkiä sylissäsi. Pienemmät koirat saattavat myös rauhoittua paikoilleen, jos ne kääritään pehmeään vilttiin. Apuna voi tarvittaessa olla toinen rauhallinen henkilö pitelemässä tassua tai viemässä huomion silityksien ja makupalojen avulla muualle.
 • On erityiset tärkeää että sinulla on käytössäsi kunnolliset pihdit tai sakset! Tylsät ja löysät sakset vain puristavat kynnen kasaan leikkaamisen sijaan - tästä pääset selaamaan tuotevalikoimaamme.
 • Myös kynsiviiloilla lyhennät ja pyöristät kynttä kätevästi ja tehokkaasti. Tuotteet löydät täältä .
 • Voit halutessasi suihkuttaa lemmikkiä rentouttavaa Adaptil -feromonisuihketta tilaan, jossa kynnet tullaan leikkaamaan. Näin vähennät toimenpiteen aiheuttamaa stressiä.
 • Ennen kynsien leikkaamista voit totuttaa koirasi hauskaan rutiiniin, jossa se saa nuolla jotakin hyvää herkkua aktivointimatolta. Nuolemisella on tutkitusti koiraa rauhoittava vaikutus. Lickimat -valikoiman tuotteet soveltuvat hyvin tähän tarkoitukseen.
 • Hyytymistä edistävää pulveria on hyvä pitää varalla kotona, mikäli vahingossa leikkaat kynnestä liian paljon. Verentulo lakkaa normaalisti nopeasti ja tilanteessa kannattaa pysyä rauhallisena ja antaa lemmikille jotakin hyvää pureskeltavaa siksi aikaa että olet saanut tarkastettua tilanteen ja desinfioitua haavan tai kynnen kärjen.
 • Kynnet tulisi leikata säännöllisin väliajoin, noin 1-4 viikon välein. Luo tilanteesta molemmille osapuolille mukava rutiini, jolloin säännöllisyys on helppo ottaa tavaksi. Tarvittaessa voit pyytää kokeneemmilta apua ja muista edetä pienin askelin, vaikkapa vain kynsi kerrallaan ja runsaasti herkuilla palkiten.

       

"Tee kynsien leikkaamisesta viikoittainen hellittelyhetki"

Tuotteet kynsien leikkaamiseen:

Kaikki kynsien hoitoon

Oster Cordless Nail Filer 2-speed Johdoton Kynsitrimmeri

46,90 €

Kampanja
-20%

Andis Cord/Cordless Nail Grinder 2-speed

64,90 €81,47 €

Ozami Kynsiviila sähkökäyttöinen akkukäyttöinen 2xAA-paristo ei sisälly toimitukseen

28,90 €

Vinkit tassujen huoltoon

Talvipakkaset, tiesuola sekä asfaltti koettelevat koirasi tassuja. 

Välttääksesi haljenneet polkuanturat ja muut ikävät vaivat, voi seuraavista vinkeistä olla apua:

 • Kuivaa tassut huolellisesti jokaisen ulkoilun jälkeen. Dirty Dog -mikrokuituliinalla tai -hansikkaalla se sujuu nopeasti ja kätevästi.
 • Suojaa tassuja lumelta ja tiesuolalta anturoita pehmittävällä tassuvoiteella sekä ennen kävelyä että sen jälkeen.
 • Hoida anturoita ja ihoa sisäisesti norjalaisella lohiöljyllä , joka sisältää runsaasti Omega-3-rasvahappoja. Lohiöljy vahvistaa ihoa ja edesauttaa ihon hyvinvointia lieventämällä kutinaa, kuivuutta, hilseilya ja halkeilua. 

Tuotteet tassujen huoltoon:

ZOO.fi-perheenjäsenet saavat aina parhaat vinkit ja tarjoukset suoraan sähköpostiin!

Liity ZOO-perheeseen!

Mistä olet kiinnostunut?

Asiakaspalvelu

020 128 08 40 (Arkisin klo 10-11 ja 16-18)

 Y-tunnus: 3224864-1

asiakaspalvelu@zoo.fi

2024 © ZOO.fi

Valitse maa  

Finland - EUR