Ostolista Aquarium

OSTOSLISTA AQUARIUM

●     Hyvä kirja akvaarioiden hoidosta/hyvä verkkosivusto
Muista, että on tärkeää, että hankit tietoa akvaarioistasi ja kaloista, jotka aiot sinne laittaa. Suosittelemme, että hankit muun muassa hyvän kirjan muun muassa kertoen sinulle, että haluamasi kalat sopivat yhteen ja että niillä on samat vaatimukset elinympäristölle, vesikemialle, lämpötilalle ja rehulle.

●     Sähkövastus
Ylläpitää tasaista lämpötilaa akvaariossa.

●     Lämpömittari
Tärkeä, jotta voidaan tarkistaa, että veden lämpötila on oikea.

●     Sisäsuodatin tai ulkoinen suodatin
Kierrättää, hapettaa ja suodattaa veden. Vesi on aallotettava pinnalla hapetukseen. Huuhtele suodatinsieni samassa lämpötilassa kuin akvaariossa. Voit valita sisä- tai ulkosuodattimet mukavuuden ja akvaarion koon mukaan.

●     Vedenvalmistusaine (esim. Tetra Aqua Safe, JBL Biotopol & Happy Life)Sitoo klooria ja raskasmetalleja vesijohtovedestä, suojaa kalan limasuojaa.  Käytetään aina uusiin alkuihin, vedenvaihtoihin ja uusien kalojen istuttamiseen.

●     Bakteeriviljely (esim. JBL Denitrol, Tetra Bactozym, Tetra SafeStart) Luo hyvän tilan kalojen biologisesti aktiiviselle ympäristölle. Tärkeää akvaariota käynnistettäessä. Noudata pakkauksen ohjeita.

●     Akvaariosuola (ektozonisuola) Luonnollinen mineraalipitoisuus saavutetaan lisäämällä Ektozon-suolaa jokaisen vesivaihdon yhteydessä. Annostus 1 tl/50 litraa vettä/viikko.

●     Torjunta-aineet (JBL Acclimol, Happylife Filter Medium)Käytetään uusiin kalaistutuksiin ja suurempiin vedenvaihtoihin, mikä estää myös huonojen bakteerien ja loisten kiinnittymisen kaloihin ja lääkityksen jälkeen. Lisää kalan sietokykyä ja edistää lisääntymistä ja kalojen yleistä hyvinvointia.

●     Eri pituiset elävät kasvit
Luovat paremman biologian akvaarioon ja antavat kaloille stimuloivan ja suojatun ympäristön. Jotkut voidaan kiinnittää hyvin juuriin. Auttaa pitämään veden puhtaana ja toimii myös ravinnekilpailijana leville.

●     Kasvilannoite (katso vinkkejä erillisistä hoito-ohjeista)Aivan kuten ruukkukasvit, akvaariokasvit tarvitsevat ravintoa selviytyäkseen. Sitä on saatavana nesteenä, jota kaadat veteen, tikkuja, jotka työnnät soraan juurille, tai erityistä maaperää soran alle

○     Akvaario

○     Penkki

○     Akvaariosora

○     Haavi

○     Kalusteet

○     Ruoka mukautettu kunkin kalan tarpeisiin, esim. päärehu, vihannesrehu, mallastabletit jne.

○     Syöttökone

○     Akvaarionaluset tarvittaessa.

○     Tausta + Taustaliima

○     Lietesifoni

○     Levämagneetti/leväkaavin

○     Kasvipihdit

○     Vesikoetikut

○     Bakteeriviljely

○     Selventävät aineet

○     Ectozonsuola

○     Lämpömittari

○     Kasvit

○     Kasvien ravinne