Osmoosi

Vattnet till ditt akvarium kan behövas prepareras oavsett om du har söt- eller saltvatten. Osmosvatten är en utmärkt råvara att jobba med.

Akvaarioosi tarvittava vesi on ehkä valmisteltava, riippumatta siitä, onko akvaariossasi makeaa tai suolaista vettä. Osmos-vesi on erinomainen raaka-aine työstettäväksi ja valikoiman osmos-vesiä löydät verkosta osoitteesta zoo.fi.

För att säkerställa att man har ett rent och neutralt vatten att utgå ifrån väljer många akvarister att använda en omvänd osmos. Osmosanläggningen kopplas till en kran hemma, och ansluts till en dunk. Inuti anläggningen pressas vattnet genom ett membran och ofta också genom kolfilter och liknande. Resultatet blir ett rent och pH-neutralt vatten som man sedan kan blanda sitt saltvatten utifrån. 
Många sötvattensfiskar kan också ha nytta av osmosvatten, särskilt om man bor där pH-värde och hårdhet är höga. Det rekommenderas då att man blandar osmosvatten och kranvatten för att inte halten mineraler och spårämnen ska bli för låg.

Varmistaakseen, että vesi on puhdasta ja neutraalia, monet akvaristit valitsevat käänteisen osmoosin. Osmoosilaite kytketään vesihanaan ja liitetään kanisteriin. Laitteen sisällä vesi pakotetaan kalvon läpi ja usein myös hiilisuodattimen ja vastaavien läpi. Tuloksena on puhdas ja pH-neutraali vesi käytettäväksi akvaarioon.

Monet makeanveden kalat voivat hyötyä osmoosi-vedestä, varsinkin jos asuinalueesi veden pH-arvo ja kovuus ovat korkeat. Tällöin on suositeltavaa sekoittaa osmoosivesi ja vesijohtovesi, jotta mineraalien ja hivenaineiden pitoisuus ei muodostu liian alhaiseksi.

Hakuehtoihin sopivia tuotteita ei löydy.